Sangster Juridische Dienstverlening maakt gebruik van cookies.×

Blog van Sangster Juridische Dienstverlening

In deze blog vertellen wij over de dagelijkse praktijk en interessante ontwikkelingen op het gebied van sociale zekerheidsrecht. 

Gefinancierde rechtsbijstand
zaterdag 16 februari 2019 |

Drempel voor pro-deo advocatuurWanneer de indicatie voor huishoudelijke ondersteuning is verlaagd en men wil bezwaar maken, blijkt de drempel om naar een gespecialiseerde pro-deo advocaat te stappen vaak te groot. Zoals ik in mijn eerdere blogs besch ..
Lees verder

Bezwaar maken? Raadpleeg een gespecialiseerde advocaat!
maandag 04 februari 2019 |

Gespecialiseerde advocaat Wanneer er een probleem is met de cv-ketel of met de auto, gaat bijna niemand zelf aan de slag. Dan wordt er een deskundige gebeld die de problemen vakkundig moet gaan oplossen. Hoe kan het toch dat particulieren die ee ..
Lees verder

Bezwaar maken: met of zonder advocaat?
vrijdag 16 november 2018 |

Wie bezwaar wil maken tegen de verlaging van een indicatie huishoudelijke ondersteuning doet er goed aan een advocaat in te huren die gespecialiseerd is in het Sociale Zekerheidsrecht.Laatst sprak ik een dame die mij vertelde dat ze bezwaar had gemaa ..
Lees verder

Goede rechtsbijstand is betaalbaar, ook voor lage inkomens
woensdag 14 maart 2018 |

Is uw uitkering ingetrokken? Is uw WMO-indicatie voor hulp bij het huishouden of begeleiding verlaagd? Of is uw aanvraag voor bewindvoerderskosten afgewezen? Wilt u een bezwaarschrift indienen? Ga niet zelf aan de slag, maar neem direct contact op me ..
Lees verder

Bewindvoerders en rechtsbijstand
vrijdag 05 januari 2018 |

In mijn praktijk sta ik vooral particulieren bij die problemen hebben met de overheid. Particulieren wiens belangen bij dergelijke problemen worden behartigd door bewindvoerders, vinden zelden de weg naar mijn praktijk. Dat is jammer omdat ook voor b ..
Lees verder

Aantoonplicht bij aanvraag van bijstand
dinsdag 15 augustus 2017 |

Wanneer je een aanvraag indient voor een bijstandsuitkering dien je je te realiseren dat jij als aanvrager dient aan de tonen dat je je in omstandigheden bevindt waarin je recht hebt op een bijstandsuitkering. En dat ook binnen de termijnen die het c ..
Lees verder

Kostendelersnorm: uitzonderingssituatie of toch niet?
dinsdag 08 augustus 2017 |

Met ingang van 1 januari 2015 is de Participatiewet in werking getreden. Vanaf die datum is de kostendelersnorm van toepassing wanneer twee of meerdere personen hun hoofdverblijf hebben in dezelfde woning. Dit is alleen anders als een van de uitzonde ..
Lees verder